Vollebregt-Barten start VB Wonen

26-04-2017 19:39

Al ruim veertig jaar is het makelaarskantoor Vollebregt-Barten een specialist op het gebied van de aan- en verkoop van glastuinbouwbedrijven. Achter de schermen is hard gewerkt aan een nieuwe bedrijfstak. Dochteronderneming VB Wonen gaat zich volledig op de particuliere woningmarkt richten en gaat per 1 mei officieel van start.

Ontzorgen
Bij Vollebregt-Barten staat ontzorgen hoog in het vaandel. Zij begeleiden de aan- of verkoop van A tot Z en bieden extra hulp en aandacht waar dat nodig is. Daarnaast hebben ze ook veel kennis in huis op juridisch en financieel vlak zodat ze ook daarin passende adviezen kunnen geven. En ondanks dat zij zich op glastuinbouwbedrijven richten, kloppen ook particulieren graag bij hen aan die van deze expertise gebruik willen maken. Je kunt dan denken aan een bestemmingswijziging van de woning of het realiseren van bouwkavels of verkopen van bouwrechten. "Dat doen we dan ook, maar omdat we merken dat de vraag hiernaar steeds groter wordt hebben we besloten hier een aparte poot voor op te zetten", vertelt directeur Daan van Winden.

Nieuw gezicht
In Evaline van Kerpel heeft de directie van Vollebregt-Barten het gezicht van VB Wonen gevonden. Van Kerpel is nieuw in de makelaardij, maar begrijpt wel heel goed de visie van VB Wonen. Van Winden: "De menselijke kant waar wij naar zochten hebben we bij Evaline gevonden en dat vind ik het belangrijkste. De rest leer je door gewoon aan de slag te gaan." Van Kerpel is sinds februari van dit jaar werkzaam bij Vollebregt-Barten. Ze is heel enthousiast over de nieuwe richting die ze aan haar carrière heeft gegeven. "Ik heb de vastgoedwereld altijd interessant gevonden en het persoonlijke en eerlijke contact dat ik hier met de mensen heb, spreekt mij heel erg aan", vertelt Van Kerpel.

Full service
Als cliënten het willen, kunnen ze bij VB Wonen helemaal bij de hand worden genomen. Van Kerpel: "Het begint met goed luisteren en je opdrachtgever leren kennen. Wij willen het hele traject uit handen nemen; als het huis schoongemaakt moet worden, kan ik het schoonmaakbedrijf regelen of ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de verhuiswagen op het juiste moment voor de deur staat." Voor zowel de glastuinbouwsector als de particuliere sector draait het bij Vollebregt Barten om deze instelling. "Wij zijn een dienstverlenend bedrijf met veel expertise. Wij merken dat in het hogere segment en bij woningen in het buitengebied veel vraag is naar deze kennis en full service. Mensen hebben het druk met allerlei zaken, missen specifieke kennis en willen de koop of verkoop van hun huis of bedrijf graag uit handen geven.", aldus Van Winden.